Alla inlägg under augusti 2008

Av Saturnus - 18 augusti 2008 19:25

Jag har insett att jag faktiskt har en ätstörning och att jag behöver hjälp! Var ska jag få den hjälpen???? Jag har en gång i tiden gått ner 25 kg i vikt och nu har nästan alla dessa kilon kommit tillbaka! Åtminstone 15 av dem! Jag har totalt tappat kontrollen på ätandet och gympandet. Jag inser att gympaterminen snart kommer igång och jag ska leda pass. Kommer jag ens kunna leda pass för att konditionen blivit kass???? Jag har ca en månad på mig att få upp konditionen något iaf. Jag har ju skaffat mig en gymkompis och tränandet gillar jag mycket. Nu är hon i Bulgarien  och jag har problem att ta mig ner till gymmet ensam! Jag som älskar gymmet!! Jag känner lite skam över att jag låtit förfallet gå så långt. Tack och lov kommer mamma hem imorgon och jag kommer tvinga mig själv att gymma med henne varje gång hon åker ner. Mamma bangar aldrig. Problemet som återstår är mitt ätande!!!! Jag måste ta kontrollen över min hjärna som vant sig vid ett överätande. Fan vad arg jag är på mig själv! Skrattretande. Tänk att jag i mars skulle ta tag i detta men inte har lyckats bättre än så här.


Nya tag my as!

Nytt tankesätt är vad som krävs!

I'll be back!



Av Saturnus - 18 augusti 2008 15:17

Underbart att skolan äntligen kommer igång. Jag älskar mina ungar men ska bli så skönt att få lite fritid för mig själv! Minstingen har nu börjar i förskoleklass och det känns så konstigt för hon är ju så liten! De andra har inte varit så små känns det som! Är det bara för att hon är minst? Jo, jag misstänker det! Hon kom iaf hem idag och sa att idag var den bästa dagen i hennes liv! Äldsta dottern var ledig idag men imorgon börjar hon nian! Åh, vad gammal jag är! Eller! Jag är 35 år och mamma till en 15 åring. Är jag gammal då??? Nej det kan jag väl inte vara!!!!

Har idag väntat på att få ut mitt schema för studierna men det verkar inte bli nått idag heller. Jag som är miss-planera-allt-iförväg måste bara få schemat!! Jag väntar nu på min skolstart och undertiden kommer jag jobba så mycket som jag får och vila resten av tiden! Laddar inför c-uppsatsen!!

Kramisar!

Av Saturnus - 15 augusti 2008 19:28

Har nu jobbat i två dagar på fritids som vikarie. Det var ju ganska lättförtjänta pengar! Trivs som fisken i vattnet med miljön jag fått vara i och längtar till den dagen jag får stå som lärare med egen klass och eget ansvar och egna kollegor. Många tycker man är galen som vill jobba som lärare för det inte är bra betalt och man har så mycket att göra men jämfört med det jag gjort tidigare så är det rena himmelriket. På mitt jobb på en smörgåsfabrik står man i 12 grader och fryser, stressar ihjäl sig (för det måste gå undan). Man får skäll av småungar som tror de vet bättre och får höra supa och vem gjorde med vem historier hela dagarna. Blääh! Vem orkar med det??? Vissa säger att det ger mer pengar och man behöver inte tänka på jobbet när man gått därifrån men det gör ju alla iaf. Man har ont, tänker på hur det ska gå nästa dag. Alltså en press hela tiden. Jag inser att det kommer bli stressigt både fysiskt och pdsykiskt som lärare också men jag slipper åtminstone frysa och ha ont!!! Nu är det 2 veckor kvar tills c-uppsatsen och den kommer jag fixa galant! Funderar på om jag ska skriva ensam eller om det är bättre att skriva i par. En funderare jag måste ta! Jag vill ju helst sitta hemma och skriva och slippa åka in till Universitetet! Har ju ingen bärbar dator och det krävs ju om man ska sitta där. Om man inte loggar in sig på universitetets datorer förståss!! Fördelen med att vara två är ju att man har någon att bolla tankar med!

Nu tar jag helg. Sista med hela familjen samlad på ett tag! Karln kommer nu återgå till nattarbetandet. Jag som hade vant mig vid att ha honom hemma om nätterna och att jag hade tillgång till bilen!!! Man kan ju inte få allt!

Träning blir det också samt en sväng ut till skogen hoppas jag! Då ska jag komma hem med svamp!

Ha nu en underbar helg för det ska jag!

Av Saturnus - 13 augusti 2008 11:35

Oj vad jag har varit duktig. Måndag 40 min kondition på gymmet plus en timmas promenad på kvällen. Igår 1 timma på gymmet (träningsvärk) och 1,5 timmas lunkande i skogen på jakt efter svamp. Hittade en enda trattkantarell. Snart är det dags att ge sig ut på ny jakt för svamp ska jag ha. Måste bara hitta ett bra ställe. Plockade lite blåbär också! Räcker till en paj att bjuda på nån dag! Ätandet har varit rätt så ok de senaste dagarna. Inget extremt överätande som jag brukar syssla med. Träningen har även gett resultat= minus 2 kg. Ska nu fortsätta på den vägen. Idag hinner jag inte till gymmet men ska hinna med en promenad på kvällen. Imorgon och på fredag är jag bokad som vikarie på ett fritids. Ska bli kul att tjäna lite egna pengar. Har ju snyltat på äkta hälften hela sommaren.

Jag och min träningskompis har bestämt att vi ska göra en resa till Rom i vår. Det ska bli sååå kul det med! Längtar redan. Nästa sommar ska vi också åka utomlands med hela familjen. Jag hoppas det blir en sol och bad semester denna gång. Älskar bad och sol!

Nu är det knappa tre veckor kvar tills skolan börjar och några dar tills barnen börjar skola . Dags med lite rutiner igen!!! Skönt. Äkta hälften har fortfarande sååå ont i axeln och nacken. Han kan inte göra något. Det är förbenat jobbigt!

Snart drar även träningen med Hopplös gympa samt aerobic. Ska gå på alla pass som jag bara kan!

Over and out!!

Av Saturnus - 10 augusti 2008 09:46

Paris var helt underbert men oj vilken träningsvärk jag har i rumpa, lår och vader. Tror aldrig jag promenerat så mycket i hela mitt liv. Upp i Eiffeltornet klättrade vi. Inte ställde jag mig i kön fär att ta hissen upp med alla barnen. Den var sååååå lång. Var även till Disneyland med hela familjen! Wow vilket ställe me jösses vilka köer. Tur var att vi fattade att man kunde fixa ett fastpass och komma tillbaka senare och stå i en kortare kö! Jag o mina stroa tjejer åkte Space mission 2. Hjälp! Fatta att åka i mörker i snurrar, plötsliga fall och uppgångar i jag vet inte hur snabbt. Man ser ingenting. Läskigt. Åkte även en brg och dalbana ac samma typ. den var läskig den med. Jo, jag åkte Dumboflyget också med minstingen. Under veckan har vi ätit kurdisk mat hos vår värdfamilj och till frukst franska ostar och baguetter. Utöver det glass och thé. Har inte ätit så mycket och vägde 2 kilo mindre när jag kom hem! Imorgon ska jag till gymmet och träna! Idag är det tyvärr stängt. Jag har tre veckor kvar tills vardagen tar vid med C-uppsats. Ska bli spännande. Snart ska jag iväg med Wille på fotbollsträning. Vad han har väntat!

Förresten! det var underbart varmt och sligt väder i Paris. Här är det ju höst!!! Fryser!

Min käre make har skadat sig rejält innan vi åkte och har sett havldöd ut ihela veckan i Paris. Nu ligger han och åmar sig i sängen och gör ingenting. Det är konstigt att när vi kvinnor har ont så ska vi fortsätta som vanligt. Ingen värk kan få oss att strunta i den växande tvätthögen eller disken!!!!  

Någon annan som känner igen detta. Nej slut på gnället. Nu ska jag fixa lite frukost till oss i familjen. För min del blir det lite fil och musli! En kopp grönt thé på det.

Hej hopp! Vi hörs! Eller jag kommer åtminstone fortsätta skriva fast inte många av er bjuder på kommentarer fast ni läser! Jag menar det vore trevligt med lite feedback! Kramisar!




Ovido - Quiz & Flashcards