Alla inlägg under september 2008

Av Saturnus - 19 september 2008 23:06

Dagens seminarium var en bekräftelse på att vi verkligen har gjort rätt! Jag och min medskribent har totalt skrivt 9 sidor text som självklart ska omarbetas till en sammanhängande c-uppsats. Det är helt klart att vi kommer att bli klara i god tid före jul! Ska bli så skönt! Det är verkligen värt all möda jag beskrev igår. Jag ser slutet och kan bita ihop ett tag för att nå mitt mål!


Jobba skulle jag få göra hur mycket som helst! Var tvyngen att tacka nej till en hel veckas jobb! Men det är det värt när man vet att uppsatsen går först och sedan kan jag jobba varje dag om jag känner för det!

Längtar!

Jag ska ha en helt underbar jul i år. Trevligt sällskap, god mat och fina klappar!


Hörs!

Av Saturnus - 18 september 2008 23:53

Ojne vojne! Tiden rusar iväg och jag har snart ingen koll på nåt. Har alldeles för mycket just nu.

Lista:

C-uppsats

svas-kursen

jobb på olika ställen

barnen

huset

mannen


Ni ser vilken ordning jag skrev min lista. Det är tyvärr i den ordningen proiriteringen ligger just nu.

Det som gör att jag klarar allt detta just nu är vetskapen om att jag om ett par månader är färdig lärare.

Min viktnedgång ser ni att den inte ens finns med på listan. Det är nog det som stressar mig allra mest just nu. Men det känns som jag måste ta itu med andra saker först för att sedan helhjärtat kunna ta tag i mig själv. Jag kommer inte att sitta och vräka i mig en massa skit bara för det men jag ska försöka att inte ha det i huvudet hela tiden.


Ja så är läget för tillfället. Kommer in här och skriver av mig när jag hinner. Kommer kanske inte bli varje dag på ett tag men....


Sov nu gott för det ska jag försöka.

Problemet är att jag även i sömnen ligger och rabblar en massa texter och formuleringar som kan vara användbara i vår c-uppsats. Inte alls bra. Jag vill ju sova och slappna av men det får jag nog vänta med tills uppsatsen är klar. Hur får man bort en sådan konstig ovana????? Det känns ju som man inte sover överhuvudtaget!


Nej nu ska jag iaf försöka!


Natti natt!

Av Saturnus - 13 september 2008 22:51

Åh så jobbigt det är! Börja gå ont i bihålorna! Aj! Det är så jobbigt för huvudet. Orkar knappt tänka!

Snart dags att sova!

Ville bara skriva att jag annars mår så bra! Familjen fungerar bra trots att gubben är bort om nätterna!

Skönt att det funkar!

Sov gott!

Av Saturnus - 13 september 2008 13:17

Jag får inte bli dålig nu! Måste vara pigg och kry så min uppsats blir klar i tid. Min medskribent ringde igår. Hennes son hade fått vattkoppor. Inge bra! Jag satt iaf och skrev lite på vårt arbete. Jag hoppas hon är nöjd med det! Känner att det kommer att gå bra! Hopas hon nu känner samma sak!

hade mitt första pass i onsadgs och det ick bra! Jag hade ju inte gjort ett pass som var helt spikat så det blev en hel del improvisation. Har tappat massor i kondition och det är det dsom ligger i fokus just nu! Tyvärr sätter förkylningen lite käppar i hjulen men jag kommer igen! Jag har sagt till mig själv att denna termin är c-uppsatsen och jag i centrum. Det går först. Mitt välbefinnande är det viktigaste för att jag ska orka allt som ska göras; c-uppsats, jobb, vara mamma, vara fru, träning, styrelseupprdag samt Mary Kay!

Mary Kay får dock vara det som ligger på is tills jag är klar med uppsatsen!


Ha nu alla en trevlig helg. Jag själv ska koncentrera mig på att krya på mig! Läsa lite men inget annat tungt arbete!

Kramisar

Av Saturnus - 9 september 2008 23:19

Imorse åkte jag till universitetet och lyssnade på föreläsning på engelska. Intressant ämne men hjälper mig inte ett dugg med c-uppsatsen. Allt herrn sa var också sånt som jag redan hade hört. Alltså inget nytt! Bläh! Hade en till föreläsing men den skippade jag. Jag och min medskribent satte oss ner istället och formulerade vårt problem samt la upp plan för några veckor framöver. Vi insåg att det inte alls är så lång tid som man tror. Vi är dock övertygade om att det kommer att gå bra för oss. Vi ska inte krångla till det allt för mycket.

Sedan var det dags för kvällskursen. Ojne vojne!!!

Hemma vid 21.00 Trött. Imorgon är det jobb 8-12 på ett ställe och sedan 13-16 har jag min grupp i engelska inför A. Lite spännande och mycket nervöst. jag har ju pluggat för att bli lärare för små barn inte för vuxna. de kan ju kritisera mer än yngre! Men jag ska ha en bra inställning till detta jobb så att jag får heltidsjobb där sedan. Håller alla tummar och tår.


Måste saova nu så jag orkar med allt jag ska göra imorgon. Måste vara välutbvilad. Vill inte hamna i samma träsk som förra terminen. Panikångesten.Skrev om det i mina tidigare bloggar.


Så sov gott alla glada och ni som är vakna njut av andras tankar. Viisa saker kan ju irritera men hoppa då över dem och läs något som gör er glada!

Man kan själv välja vad man ska lägga ner sin tid på!!! Ingen annan kan göra det åt dig! Dagens visdomsord! Hhahahaaaaaa!

Av Saturnus - 9 september 2008 00:25

Oj, det börjar sjunka in hur tufft det kommer bli att skriva min c-uppsat.  Det ska gå fort också. Vi har även en uppgift på 10 sidor som ska lämnas in ganska så snart. Hualiga! Jag vill verkligen ha en happy julskinka som vår handledare säger!

Annars är allt bra! Livet går sin stillsamma gång. Hah!!! Vad skrev jag? Stillsammam gång!!! Här är det aldrig stillsamt!!!

Full fart hela tiden!

Av Saturnus - 8 september 2008 00:03

Oj idag har jag börjat göra halsband och armband av pärlor. Låter kanske barnsligt men det blir riktigt snyggt faktiskt. Nu är det duschen som gäller och sedan lite kurslitteratur att göra mig sömning så jag kan sova! Hehe! Nej, skämt åsido!

Jag tar c-uppsatsen på fullt allvar och är fortfarande helt inställd på att vara klar med den i slutet av oktober början av november! Såböcker måste läsas så hobbyn får nog bli lite avkoppling mellan varven!

Gympapasset är klart och nu behöver jag bara träna in allt så det sitter på onsdag! Men jag brukar ju köra passen med lite improvisation. Det funkar bäst så.

God natt alla!

Av Saturnus - 5 september 2008 21:51

Ja då var första seminariet avklarat! Till min förvåning pratade vår seminarieledare endast engelska med oss! Jag insåg snabbt att det var kanon eftersom jag ska ha elever tre timmar i veckan och jag undervisar då i engelska! Bra att fräscha upp ordförrådet.


Inser även idag att det kommer bli en tuff tid fram till december då vi har vår prov ventilering! Men jag ska göra allt för att detta gå så smidigt som möjligt! Jag ska ha ut min examen i januari! Det finns inga andra alternativ.


dagens tråkiga nyhet är att syrran blev akut opererad pga av en brusten cysta i magen! Hon hade 400 ml blod i buken. Inte alls bra! Pratade med henne idag och hon verkade ok fast hon hade mycket ont :( Inte bra! Hon hade nog blivit lite chockad och det började väl släppa lite när jag pratade med henne! Lilla syster!!!! Krya på dig! Miss you! Till saken hör att hon bor i Finland så jag kan ju inte bara dra och hälsa på henne!


Kramisar alla! Ta hand om er!

Ovido - Quiz & Flashcards