Alla inlägg under oktober 2008

Av Saturnus - 17 oktober 2008 00:32

Fick en kommentar om att jag i min presentation skriver om att det är pinsamt att vara fet antar jag! Kommer inte ihåg exakt vad det står just nu men iaf. Jag skulle vara stolt över mig själv och att vi alla är olika! Jag håller fullständigt med!

J

ag är så stolt över mig själv!!!!

Jag har tagit tag i mitt liv genom att plugga. Jag är ju snart färdig lärare. Jag är gift och har 4 ungar. Det är inte fy skam!!

Jag har varit den blygaste av blyga men nu kan jag stå inför en grupp elever och undervisa! Det spelar ingen roll om de är vuxna eller barn!

Jag har vuxit så enormt mycket under de senaste åren! Och då menar jag inte viktmässigt denna gång. Jag har allt egentligen!!


Sedan är det vikten som jag inte alls är nöjd med! Kommer nog inte vara det innan jag går ner en massa kilon. Och det största skälet är inte att jag ska bli snygg för jag tycker jag är rätt snygg även om jag är rund som få!! Jag vill kunna köpa kläder, jag vill må bra, Jag vill att mina barn ska ha en mamma länge till. Panikångestattackerna i våras finns som en konstant påminnelse om hur rädd jag var att jag skulle dö! Det kommer ibland fortfarande konstiga känslor. Speciellt nu när jag har ganska mycket att göra igen!

Jag vill må bra! Det pinsamma i det hela är därmed att jag inte har kontroll! Och det är ju egentligen inte samma som att det är pinsamt att vara tjock!!!!


Det blev en hel del tankar kring detta och jag blev ganska peppad. Imorgon ska jag ut och gå en promenad med musik i mina öron! Det tycker jag om!


Alla ni unika människor! Ta hand om er! Det är verkligen sant att vi alla är olika och så länge vi själv trivs med oss själva är det mesta ok!


Nu måste jag sova! Imorgon väntar en dag med studier och lite städning.

Sov gott!


Av Saturnus - 16 oktober 2008 19:38

Har känt mig så pigg idag också tills jag kom till mamma och fick lite mat i mig. Jag blev så trött. Orkade knappt hålla ögonen öppna! Just nu är jag dock lite piggare igen! Det är skrivande på gång! Jag måste sätta mig och åstadkomma ett par rader helst sidor om ett visst ämne till vår c-uppsats. Jag har lite i huvudet som ska ner på papper. Ska även få ner en hel del från olika texter som jag läst. Det handlar om andraspråksinlärning!!! Det känns just nuganska bra med uppsatsen. Jag vet att vi kommer klara detta men det känns bara som det går så sakta. Jag önskar det vore jul nu så jag var klar!


Inte för att jag börjar få några julkänskor men de kommer nog snart. Jag hoppas vi får en vit jul i år!

Nej nu ska jag vara lite effektiv och plugga! Kommer tillbaka senare!

Av Saturnus - 15 oktober 2008 23:20

Idag har jag kännt att jag varit på topp! Sov till 11. Skönt! Var visserligen uppe 1 timma när ungarna skulle till skolan men sen sov jag igen!

Engelskan idag var kul. Vi tittade på en film. Trevligt. Sedan lite diskussion på det! Väl hemma åt vi mat. Det blev faktiskt blodpudding!

Var tvungen att kolla på Glamour.


Mamma kom och vi åkte på gympan. Var inte alls sugen på att leda pass men idag gick det faktiskt väldigt bra! Känner att jag är på g igen!


Med skrivandet går det bra! Tror jag! Vi fick inte några kommentarer i tisdags för vi inte hann med alla i gruppen. Jo vi fick 4 minuter men det gav oss inget! Någras skrivna text diskuterades däremot i 30 minuter. Inte undra på att vi inte hann med allas texter!

Vi är lite sura för vi vill också ha hjälp med vårt skrivande! Ja ja Jag har nu insett att det inte är någon mening att försöka få vg på uppsatsen. Handledaren sa att det inte är många som lyckas med det. Hur kul är det att få höra det?? Jag har iaf laggt ribban på godkänd nu. Tänker inte stressa ihjäl mig för att få vg! Jag måste leva också! Inte tror jag heller att mitt framtida jobb hänger på om jag fick g eller vg på min c-uppsats. Fast lite surt är det för jag har ju fått vg i det mesta hittills. Jag vill ju göra mitt bästa och samtidigt få bästa betyg. Jag får släppa det där och fokusera på att jag själv mår bra!


Ha det bäst alla!


Av Saturnus - 13 oktober 2008 22:10

Klockan är över tio och jag håller på att somna! Det var länge saden jag var trött så här tidigt. Jag ska upp tidigt imorgon så jag borde gå och lägga mig men jag sitter ändå uppe! Inte bra! Snart ska jag gå och lägga mig. Vill bara njuta av ensamheten en stund. Barnen har lagt sig men inte sover de än men snart så!!!


Det blev en träningstimma idag också! Gissa om jag är stolt över mig själv.

Detta har jag ätit idag i stora drag:


Frulle: Tre mackor med skinka och en kopp the!!!


Lunch: Fil och flingor med två leverpastejmackor plus lite lättdryck.

Middag: Mackor igen med the.

Kvällis: Apelsin och vatten!


Lite för mycket mackor men hann bara inte laga mat innan jag skulle till jobbet. Det här är ändå en bra dag jämfört med andra dagar!

Nu gäller det att byta ut mackorna mot annat som är bättre! Har nu kommit in i en period där frukt lockar. Det är väl bra!!!


Ja ja nog om detta!

Har ändrat min bloggs utseende. Den ska förhoppningsvis vara mer lättläst nu!  Är den inte det hojta till! Det är ju meningen att den ska kunna läsas! He he!

Imorgon är det dags för en slags miniopponering igen på inledning, syfte, avgränsning samt problemformulering. Jag och min medskribent kommer imorgon vara väldigt försiktiga med kritik. Är det något som inte är bra får vår handledare ta det med dem! Vi har ingen lust att få arga miner på oss igen! Jag skulle släppa det där men det går bara inte!


Nu ska jag ge mig. När jag sätter igång att skriva blir det oftast så mycket. Hoppas ni orkar läsa!


Måste bara få ventilera mina känslor och tankar!!

Sov så sött alla!

Av Saturnus - 12 oktober 2008 22:37

Oh bad trött jag är! Borde sova men det har jag inte tid med! Måste ju läsa inför tisdagen! Till båda kurserna! Börjar 9 och slutar 8 på kvällen! Imorgon jbbar jag 12.30 -18. Kommer inte att vara särskilt pigg på kvällen!


Imorgon kommer jag också att börja skriva upp allt jag äter på en lista som jag ska ha med mig överallt. Det är inte alltid så praktiskt men jag ska verkligen försöka få till det. Man kanske kan lägga in på mobilen och sedan föra över i nån slags bok! Jag kommer väl på något!


Ska nu läsa lite och sedan försöka sova! ja just ja en dusch vore inte fel heller. Om jag känner mig själv rätt så sitter jag uppe ända in på småtimmarna. Måste lära mig att sova om nätterna! Det är tydligen en hel del jag måste lära mig! Jag ska ju upp tidigt också! Träning på gymmet väntar!

Sov gott alla glada!

Av Saturnus - 12 oktober 2008 19:01

Så skönt att träna. Det har jag äntligen gjort idag och ska även imorgon!!! Nu ska jag komma igång igen! Men hualiga vad jobbigt det var nu. Det märks verkligen att jag gått upp i vikt. Hel...e! Grrrrrrrh! Förbannad på mig själv. Nu ska det bli ändring. Oj det har jag ju aldrig sagt förut!

Huvudsaken är att jag kommit igång och det ska jag fortsätta med!

Känner mig lite stressad idag över uppsatsen men jag ska försöka ta det lugnt. Har bestämt att jag inte ska jobba så mycket nu och bara fokusera på det viktigaste. Ja nu ska jag ta itu med annat!

Så vi hörs!

Av Saturnus - 11 oktober 2008 22:32

Nu har betyget kommit på examinationen!! Redan!!!!

 Seminarieledaren kan knappast ha hunnit bedöma våra texter så snabbt. Men jag blev iaf godkänd. Det som jag tycker är mycket konstigt är at ingen på hela c-kursen har fått vg. Hur är det möjligt? Jag känner verkligen nu att det kommer att bli omöjligt att få vg på uppsatsen och då känns det som det kvittar. Tänk också att 16 % var underkända! Helt otroligt. Jag fattar ingenting.

Ja lämna det bakom mig och skriv skiten! Det är bara att fokusera på godkänd nu!

Jag har gått upp i vikt. Satan också!  Och inte är det ett par kilo utan ett antal.... Fasiken! Så nu åker jag till gymmet imorgon och varje dag då jag har möjlighet sk det bli en timmas träning med mamma! Tack och lov att hon är hemma och drar med mig. Jag vill ju träna men usch vad tid det tar när man måste göra annat. Nu ska jag prioritera mig själv igen! C-uppsatsen kommer jag fixa ändå! Jobbet kan jag skippa så länge!


Är bara så arg på mig själv. Men det hjälper ju inte! Det är bara inse att nu ska jag ta tag i detta på allvar. Och därmed basta!


Min handbollstjej hade match idag igen! Hennes kag vann med 12-5. Hon gjorde mål igen! damern har ju haft problem med andningen så vi var till doktorn i fredags och hon fick bricanyl. Hon har ydligen ansträngnings-astma. Hon tag brikanyl igår och tog en dos efter att hon fick problem under matchen och sedan var det bra. Jag vet alltså att medicinen hjälper. Skönt att det funkar men synd att hon skulle behöva få detta. Jag hade ju graviditets-astma när jag väntade henne! Stackare!


Jo, nu är det natti natt som gäller.

Av Saturnus - 10 oktober 2008 23:03

Ja nu är den avklarad. Vårt arbete fick mycket positiv kritik. Men vår opponering som vi ansåg var bra fick vi bara arga blickar av de som vi opponerade på. De fattade absolut inte vår kritik. Vi blev tom kritiserade av fler i gruppen. Tack o lov fick vi en kommentar av seminarieledaren att vi gjort ett bra jobb samt en noggrann genomläsning av texten. Jag är bara så förvirrad. Hur ska en opponering gå till? Ska man inte fråga frågor? Ska inte författarna kunna svara på dessa frågor??

Jag trodde inte att man bara skulle föra fram det positiva. Hur ska man bli bättre om någon säger att det är bra om det inte är det?? Har lite svårt att släppa detta!!!

Nästa vecka är det dags för grupphandledning och skrivandet måste verkligen ta fart. Men det ska bli rätt kul. Det kommer bli tufft men jag hade inte väntat mig något annat!

Vi får väl se om de arga blickarna är kvar!


Nej nu ska jag läsa inför handledningen. Jag är nattuggla och läser när andra sover!


Sleep tight!

Ovido - Quiz & Flashcards